SKUPI FESTIVAL

Фетсивалот нуди значајни средби со претстави од странство, со што, денес, нуди и поглед во иновативниот, театар желен за ризик и прогресивно размислување.

МТФ СкупиФестивал се одржува секоја година во првата недела од ноември. Фестивалот се одржува на различни места во градот Скопје.

ЗА НАС

Меѓународниот театарски фестивал (МТФ) СкупиФестивал е непрофитна организација, основана во просториите на Албански Театар – Скопје, во ноември 2007 година. Истата година се одржа првото издание на фестивалот под мотото “Play to be”.