HISTORI FEMINIZMI ME FINESA

“Gratë e Ibsenit” – autorja dhe interpretuesja Mirel Knez, regjia Nik Aper, e shfaqur në Skupifestival 2019 Në monodramën   “Gratë e Ibsenit”, me mjeshtri janë ndërthurur tre personazhe antologjike nga gjinia femërore dhe fatet e tyre, që flasin për emancipimin e gruas,  për të drejten e zgjedhjes

Më shumë

SHFAQJE E ATMOSFERËS DHE E GJENDJES

(“Xhaxha Vanja” – Çehov; regjia nga Grigor Antonov; produksion i Teatrit Vazrazhdane – Sofje, shfaqur  në  Skupifestival  2019) Pjesa antologjike  “Xhaxha  Vanja” e Çehov-it, kësaj radhe nga regjisori Grigor Antonov dhe ansambli i aktorëve nga  teatri  Sofjes Vazrazhdane ,  i ofruar në një variant kamertal. Regjisori Antonov

Më shumë

NË VEÇANTI NJË REGJI FLUIDE

(“Natën Ma” nga Marsha Norman; regjia nga Ema Andrea; produksion i teatrit Metropol – Tiranë; shfaqur në  Skupifestival – 2019) “Natën Ma” nga  Marsha Norman,  autore kjo fituese  i çmimit Pulicer të vitit 1983, është një dramë e fuqishme psikologjike, që ka tërhequr vëmendjen e shumë aktoreve

Më shumë

SHFAQJE ME PËRGADITJE TË LARTË

(“Perëndimi i vetmuar” nga Martin McDonough; regjia nga Sergej Fedotov; produksion i  teatrit “U Mosta” – Perm – Rusi; shfaqur  në Skupifestival 2019) Teatri “U Mosta” nga  qyteti Perm është një  pjesëmarrës i shpesht  në Skupifestival,  këtë herë u prezantua me shfaqjen  “Perëndimi i vetmuar” të Martin

Më shumë